Yrittäjän apuna: Riippumattomaksi asiantuntijajäseneksi yhtiön hallitukseen

08.05.2022

PARPOLA KIRJOITTAA:

Joskus yrittäjän on hyvä miettiä kannattaako kaikki tehdä itse vai pitäisikö liiketoimintaan hakea uusia näkökulmia boksin ulkopuolelta. Usein tämä tilanne tulee vastaan yrityksen kasvaessa. Viimeistään tällöin esimerkiksi perheyrityksen kannattaa miettiä kannattaisiko hallituksen kokoonpanoa täydentää perheen ulkopuolisella riippumattomalla jäsenellä.

Lakipalveluiden lisäksi voin osallistua asiakasyritysteni kehittämiseen ja rahoitusratkaisuihin toimimalla jäsenenä yrityksen hallituksessa. 

Tuon lisäarvoa hallitustyöskentelyyn lakiasioiden lisäksi erityisesti yritysrahoituksen ja yritysjärjestelyiden suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyvissä asioissa. Olen ollut mukana useissa haastavissakin tilanteissa, missä yrittäjä on jo menettänyt toivonsa liiketoimintansa pelastamiseksi yrityksensä erittäin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Liiketoiminta on kuitenkin yhdessä saatu tervehdytettyä ja yritys palautettu takaisin kasvu-uralle. 

Myynnin- ja markkinoinnin puolelta sähköinen kaupankäynti ja konseptien suoraviivainen tuotteistaminen on lähellä sydäntäni. Kuten kaikessa, niin aivoriihi kannattaa näissäkin asioissa aloittaa verkkokaupan eri osa-alueiden pohtimisella sekä lähtökohtien ja tavoitteiden selkeällä määrittelyllä.

Sarjayrittäjä Kai Asikkala toteaa yhteistyöstämme seuraavaa: "Tutustuin Ville Parpolaan 2000 luvun alussa. Olemme viimeisen 20 vuoden aikana tehneet useita pk-yritysten yritysjärjestelyprojekteja yhdessä piensijoittajina ja rakentaneet firmojemme strategioita. Tässä työssä Villen panos on ollut merkittävä. Hän on tuonut lisäarvoa sekä oman osaamisensa, että laajan kontaktiverkostonsa kautta yhtiöiden hallitustyöskentelyyn. Ville on vastuunsa kantava pitkäjänteinen ja suoraviivainen toimija."

Olen tällä hetkellä mm. Helsingin Pörssin päälistalla noteeratun aurinkoenergiayhtiö Valoe Oyj:n hallituksen varapuheenjohtaja ja muotoiluyhtiö Tonfisk Design Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi toimin aktiivisesti mm. padelin sekä koulutusviennin ympärille keskittyneissä yhtiöissä.

Nostiko tämä bloggaus mieleesi kysymyksiä? Mikäli haluat vaihtaa ajatuksia aiheesta tai tarvitset välitöntä sparrausapua niin heitäpä minua meilillä tai soita.

ville.parpola@parpola.fi

0407726484